Skip to main content
turneu zaga fishing 01 d079587c

Turneul de pescuit Zaga Zaga, ediția I

|

Alături de Enjoy Fishing Club vă invităm cu mare drag să participați la Turneul Zaga Zaga, ediția I – in memoriam Tata Rep. 🎣

Turneul se va desfășura pe parcursul a trei etape:

  • Prima etapa: 17 martie – 20 martie 2022
  • A doua etapa: 24 martie – 27 martie 2022
  • Finala: 7 aprilie – 10 aprilie 2022

[Update 15.03.2022]
Ținând cont de condițiile meteo, se modifică perioada de derulare a turneului astfel:

  • Prima etapa: 24 – 27 martie 2022
  • A doua etapa: 31 martie – 3 aprilie 2022
  • Finala: 7 aprilie – 10 aprilie 2022

Detalii organizatorice

  • 7 echipe / etapă
  • 6 echipe / finală – se califică primele 3 echipe din fiecare etapa
  • Număr pescari: 3
  • Clasamentul este bazat pe cantitate
  • Taxa: 2000 lei – se achită o singură dată
  • Cazarea și mesele sunt incluse în taxa de participare
  • Avans: 1000 lei
    *Se achită în contul bancar SC MARFISHING SRL (RO39CECEB00030RON0470319)
    *Mențiuni: se va trece numele echipei sau componența + „taxă concurs pescuit”
  • Arbitrajul și galeria foto vor fi asigurate de Enjoy Fishing Club și Eduard Vrabie

Premii

  • Locul 1 – 5000 lei + cupe
  • Locul 2 – 3000 lei + cupe
  • Locul 3 – 1800 lei + cupe

Vă așteptăm cu mare drag!


Regulament

PESCUIT

1. Se pescuieste cu maxim 4 lansete la apa şi maxim 1 lanseta la apa folosite pentru markere. Se pot tine in stand oricate lansete de rezerva gata de atac, incarcate, dar fara ca monturile sa fie in apa.

2. Marimea firului minim 0.25 monofilament.

3. Pescuitul se face cu un singur carlig pe montura. Este obligatorie folosirea monturilor care sa permita eliberarea de plumb in caz de ruptura.

4. Se poate pescui cu plumb, plumb pasta, momitor si orice momeala de carlig, mai putin nada vie.

5. Se pescuieste si se nadeste doar pe directiile indicate de organizator. Lanseurile spre stanga sau spre dreapta, nu vor depasi directia liniei de delimitare a zonei de pescuit.

6. Concurentul care este prins in drill la terminarea concursului, mai are la dispozitie inca 15 minute pentru scoterea capturii, daca drillul a inceput inainte de semnalul de final al concursului. Echipa trebuie sa anunte imediat arbitrii si un vecin de stand daca au peste in drill la semnalul de final al concursului, altfel pestele nu puncteaza.

7. Lungimea maxima a inaintasului folosit nu va depasi 8 m.

8. Toate capturile se elibereaza, cu grija, dupa cantarire, de catre arbitru.

9. Este interzisa folosirea oricarui fel de sonar, ratusca, barca de nadit sau orice alte mijloace care nu sunt acceptate si tratate de acest regulament.

NĂDIRE

10. Nadirea si lansarea se desfasoara numai de pe mal

11. Este permisa numai nadirea manuala.

12. Saculetii solubili sunt permisi. Pasta pe plumb este permisa.

13. Nadirea grea se va face doar in intervalele orare 10:00 – 16:00.

14. Este interzisa nadirea in standurile invecinate.

REGULI DE CONCURS

15. Accesul vizitatorilor este permis doar intre orele 08:00 – 18:00.

16. Concurentii au voie sa paraseasca standul doar pe timpul zilei. Pe timpul noptii concurentii pot parasi standul cu lanterna de frunte aprinsa si doar pentru necesitati fiziologice sau la solicitarea arbitrilor, pentru a fi martori la cantariri efectuate la standurile vecine. Pe timpul noptii concurentii pot parasi incinta cu masina doar in caz de urgente.

17. Concurentii sunt obligati sa pescuiasca in liniste. Este interzisa folosirea aparatelor audio, cu un volum care poate fi receptionat si in standul vecin.

18. Concurentii sunt obligati sa se comporte civilizat si respectuos fata de vecinii de stand, fata de concurenti si de arbitri.

19. Inainte de inceperea concursului, arbitrii vor verifica prezenta saltelei de receptie tip cadita pe picioare (cradle), a minciocului ecologic, a sacilor de pastrare obligatorii (minim 10) si a spray-ului dezinfectant. Daca vreunul din aceste obiecte lipseste, echipa va putea incepe pescuitul in momentul remedierii situatiei.

20. In cazul in care apar neintelegeri intre doua echipe vecine, referitoare la zona de pescuit, nadire sau orice alt subiect divergent, decizia finala se ia de catre arbitru.

21. Concurentii sunt obligati sa lase standul in perfecta stare de curatenie la final. Arbitrii au obligatia, sa verifice acest lucru si sa sanctioneze nerespectarea lui, inainte de afisarea clasamentului final.

CÂNTĂRIREA

22. Se puncteaza urmatoarele specii: crapul comun, oglinda, ten (amur), cu greutate de minim 1 kg. Se intocmeste un singur clasament, pe cantitate.

23. Este interzis sa se prezinte la cantarire capturi neviabile. Capturile in pericol, sunt anuntate imediat arbitrilor, iar acestia vor lua decizia daca se va cantari suplimentar sau nu.

24. Daca o echipa prezinta la cantarire un crap ranit grav, din vina acestora, captura nu se puncteaza iar echipa va fi sanctionata.

25. Orice pescar poate participa la orice cantarire, in calitate de martor. La cantaririle suplimentare, arbitrii vor anunta standurile invecinate, iar un concurent din aceste standuri participa ca martor. In cazul existentei vreunui martor la cantarire, se va trece pe fisa de cantarire standul din care provine martorul, iar aceste trebuie sa semneze fisa in rubrica aferenta.

26. Pescarii pot solicita cantarire suplimentara in cazul unui peste mai mare de 10 kg (ziua) sau 15 kg (noaptea) – daca pestele in cauza nu are cel putin 15 kg, va fi repus in sac si va fi cantarit la urmatoarea cantarire oficiala. Intre orele 19 si 7 este considerata noapte. Cantaririle suplimentare se fac in ordinea solicitarii acestora. Cu 30 de minute inainte de cantaririle oficiale si cu 1 ora inainte de finalul concursului nu se mai efectueaza cantariri suplimentare.

27. Cantaririle se fac dupa programul de cantariri stabilit de organizator si arbitri. Programul de cantariri va fi anuntat de catre organizator, la sedinta tehnica.