Skip to main content
Bungalouri Vama

Cupa Pescarului Zaga Zaga – primăvară 2024

|

Vă invităm cu drag la o nouă ediție Cupa Pescarului Zaga Zaga, competiție ce se va derula înainte de deschiderea oficială a satului de vacanță, respectiv în perioada 29 – 31 martie 2024 (48 de ore de concurs).

[Update] Toate locurile disponibile pentru această ediția au fost ocupate. Mulțumim pentru interes!

Detalii organizatorice

 • Echipele vor fi formate din 2 pescari cu 3 lansete/stand – în total vor fi 10 standuri în zona Bungalourilor Vama Lac Mic și Lac Mare (alocarea se va face prin tragere la sorți).
 • Taxa de participare: 2000 lei/echipă (2 persoane/cameră) – include cazarea și mesele
  *Cazare cu pensiune completă pentru 2 persoane, 2 nopți (de vineri până duminică) la Bungalourile Vama, condiții de cazare de 4 stele.
  Pentru confortul concurenților, mesele se vor servi în regim de room-service (prânz și cină – vineri și sâmbătă, mic dejun sâmbătă și duminică.)
 • Rezervările se efectuează pe email la rezervari@zagazaga.ro sau la numărul de telefon 0786574809.
 • Înscrierea este considerată confirmată doar în momentul achitării integrale a taxei de participare.

Mod de desfășurare

Ziua 1 – Vineri 

09:00 – Adunarea pe baltă & Coffee break (cafea, apă, ceai, patiserie și fructe)
09:30 – Ședință tehnică & tragerea la sorți a standurilor 
12:00 – Start concurs
13:00 –13:30 Livrare prânz (supă/ciorbă, fel de bază)
19:00 – 19:30 Livrare cină (fel principal și desert)

Ziua 2 – Sâmbătă

08:30 – 09:00 Livrare mic dejun 
13:00 – 13:30 Livrare prânz (supă/ciorbă, fel de bază)
19:00 – 19:30 Livrare cină (fel principal și desert)

Ziua  3 – Duminică

08:30 – 09:00 Livrare mic dejun 
12:00 – Final Concurs
13:00 – Premiere
15:00 – Check-out

Premii

Locul 1

Sejur de 3 nopți în satul de vacanță Zaga Zaga (cazare cu mic dejun la bungalou sau casă plutitoare pentru 2 persoane). Orice interval dorit în funcție de disponibilitatea locației.

Locul 2

Sejur de 2 nopți în satul de vacanță Zaga Zaga (cazare cu mic dejun la bungalou sau casă plutitoare pentru 2 persoane). Interval de cazare în perioada duminică – joi (fără weekend) în funcție de disponibilitatea locației.

Locul 3

Sejur de 1 noapte în satul de vacanță Zaga Zaga (cazare cu mic dejun la bungalou sau casă plutitoare pentru 2 persoane). Interval de cazare în perioada duminică – joi (fără weekend) în funcție de disponibilitatea locației.

Cea mai mare captură peste 15 kg

Un coș cu „Bunătăți de Zaga Zaga” și o sticlă de prosecco.

+ Premii cu „Bunătăți de la Zaga Zaga” pentru toți participanții.


Termeni și condiții CONCURS

REGULAMENT

 1. Dimensiunea firului principal minimum 0.25. (AVERTISMENT)
 2. Se pescuiește cu 3 lansete / echipă, cu un singur cârlig. (ELIMINARE)
 3. Obligatoriu saltele de recepție TIP CADĂ, spray dezinfectant, minciog ecologic cu deschidere mare și plasă cu ochiuri mici.
 4. Peștii se păstrează câte unul singur în sac indiferent de greutate (AVERTISMENT)
 5. Concurenții sunt obligați să nu prezinte la cântar pești răniți sau morți. (DEPUNCTARE. SE ANULEAZA CEI MAI MARI 2 PEȘTI PRINȘI PÂNĂ ÎN ACEL MOMENT ȘI 50 KG DACĂ FAPTA SE REPETĂ, ELIMINARE)
 6. Concurenții trebuie sa manevreze cu grijă crapii pe mal. (AVERTISMENT)
 7. Numărul minim de saci pe care trebuie să-l aiba o echipa este de 7 bucăți. Sacii de păstrare trebuie să fie model mare. 
 8. Sunt obligatorii monturile care să permită eliberarea plumbului în caz de ruptură. (AVERTISMENT)
 9. Concurenții sunt obligați să anunțe potențialii vizitatori că nu au voie cu mașina în incinta locației Zaga Zaga Sat. Se pot primi vizite la stand între orele 09:00 si 20:00, doar pe jos. (AVERTISMENT)
 10. Concurenții sunt obligați sa trateze competiția cu sportivitate, fără urlete, scandal, muzică sau alte manifestări huliganice. (AVERTISMENT)
 11. Este interzisă plantarea, folosirea oricărui tip de sonar sau a bărcii de nădit. (ELIMINARE)
 12. Concurenții sunt rugați să păstreze standul de pescuit curat, fără chiștoace de țigări, coji de semințe sau gunoaie împrăștiate și sunt obligați să folosească coșurile de gunoi din dotarea unității de cazare. (AVERTISMENT)
 13. Toate activitățile legate de pescuit (nădit, lansat, drill, campare) se desfășoară în stand, fără a deranja vecinii de pescuit. (AVERTISMENT)
 14. Se va pescui doar pe direcția indicată de arbitri.
 15. Pe durata concursului, echipele pot face o singură schimbare. Schimbarea trebuie anunțată arbitrilor și consemnată în foaia de concurs.
 16. Nădirea grea este permisă doar pe timpul zilei, între orele 08:00 și 18:00. Nădirea grea înseamnă aruncarea în apă a oricărei nade cu diametrul mai mare de 30 mm sau folosirea rachetei de nădit, catapulta, spomb, praștie pentru bulgări. ÎN RESTUL PERIOADEI, SE POATE NĂDI DOAR CU COBRA DE MAXIM 30 MM. (AVERTISMENT)
 17. Se poate pescui și nădi cu orice mai puțin nadă vie. (ELIMINARE)
 18. Lanseta tip marker trebuie să conțină obligatoriu plută marker. (AVERTISMENT)
 19. Până la ora oficială de start a concursului, pescarii nu au voie să nădească sau să lanseze nimic în apă. (AVERTISMENT)
 20. Drillurile se fac numai din stand, în cazuri de forță majoră vecinii putându-și da acceptul la scoaterea peștelui în dreptul lor. În cazul în care nu sunt de acord și fac contestație, concurentul va primi AVERTISMENT.
 21. Orice încercare de fraudare a rezultatelor, a fișelor de arbitraj sau comportamentul necivilizat față de organizator sau brigadele de arbitrii, atrage ELIMINAREA directă din concurs.
 22. Nu este permis accesul mașinilor decât înainte de începerea concursului, timp de 1 oră, pentru descărcarea echipamentului și la finalul acestuia, atât timp cât va fi necesar. Deplasarea cu mașina în incinta locației, inclusiv în parcare este de maxim 5 km/oră. Șoferii sunt obligați să se deplaseze doar pe drumurile de autovehicule, fără să calce pe spațiul verde. Pe parcursul competiției mașinile sunt parcate în parcarea Zaga Zaga Sat. (AVERTISMENT 1 , ELIMINARE 2)
 23. Se pescuiește cu plumb fix, pierdut sau în line. Este permisă folosirea săculețului solubil.
 24. Este STRICT INTERZISĂ reținerea oricărui tip de pește din lacurile Zaga Zaga sau sacrificarea acestuia (ELIMINARE)
 25. Concurenții sunt obligați să cunoască și să respecte regulamentul intern al Zaga Zaga Sat.

ARBITRAJ

A. Se fac 2 cântăriri pe zi, dimineața începând cu ora 08:00 și seara începând cu ora 18:00.

B. La aceste cântăriri un vecin de stand este OBLIGAT să participe. Deținătorul capturii anterioare este anunțat să asiste la cântărirea acesteia, dacă dorește.
Cântăririle suplimentare, în afara programului acestora, se vor face la solicitarea echipei care a prins un pește mai mare de 10 kg (obligatoriu), un număr mai mare de 7 crapi sau la capturarea amurilor,(obligatoriu). Orice cântărire suplimentara cerută în timpul desfășurării cântarului oficial se face după terminarea acestuia din urmă.
Echipele sunt obligate să cântărească toți crapii prinși și introduși în sacii de păstrare. Nu este voie să se rețină peștele în sac decât până la cântarul oficial. Noaptea nu se fac cântăriri decât în cazuri speciale (pește peste 10 kg ,7 crapi sau capturarea de amur).

C. Chiar și în timpul cântarelor oficiale, concurenții au dreptul să acorde prioritate activităților de pescuit, în defavoarea cântăririi crapilor.

D. Arbitrii sunt obligați să aplice regulamentul, să SE AUTOSESIZEZE când este cazul și să noteze avertismentele în foaia de arbitraj.

E. Arbitrii au dreptul să verifice prin sondaj monturile echipelor participante în timpul concursului.

SANCȚIUNI

La cumulul de 2 avertismente de orice fel, echipa în cauză va fi descalificată. Decizia o va lua organizatorul concursului.

Încălcarea punctelor 2, 11, 17, 21, 24 atrage după sine ELIMINAREA DIRECTĂ din concurs.


Foto: Geo Munteanu, iulie 2023