Skip to main content
cupa pescarului martie 2023 33c6a3d6

Cupa Pescarului Zaga Zaga – primăvară 2023

|

Vă invităm să vă înscrieți la Cupa Pescarului Zaga Zaga – ediția de primăvară, ce se va derula în perioada 31 martie – 2 aprilie 2023 (48 de ore de concurs).

[Update] Toate locurile pentru această ediție au fost ocupate.
Vă mulțumim pentru interes și pentru înțelegere.

Detalii organizatorice

 • Echipele vor fi formate din 2 pescari, 3 lansete/stand – în total vor fi 10 standuri în zona Bungalourilor Vama Lac Mic și Lac Mare (alocarea se va face prin tragere la sorți).
 • Taxă de participare: 1550 lei/echipă (2 persoane) – include cazarea și mesele
  *Cazare cu pensiune completă pentru 2 persoane, 2 nopți (de vineri până duminică) la Bungalourile Vama, condiții de cazare de 4 stele.
  Pentru confortul concurenților, mesele se vor servi în regim de room-service (prânz și cină – vineri și sâmbătă, mic dejun sâmbătă și duminică.)
 • Rezervări pe email la rezervari@zagazaga.ro sau telefonic la 0786 574 809. Înscrierea este considerată confirmată doar în momentul achitării integrale a taxei de participare.

Mod de desfășurare

Ziua 1 – Vineri 

09:00 – Coffee break și tragerea la sorți standuri (cafea, apă, ceai, sandviș, patiserie și fructe)
12:00 – Start concurs
13:00 –13:30 Livrare prânz (supă/ciorbă, fel de bază)
19:00 – 19:30 Livrare cină (fel principal și desert)

Ziua 2 – Sâmbătă

08:30 – 09:00 Livrare mic dejun 
13:00 – 13:30 Livrare prânz (supă/ciorbă, fel de bază)
19:00 – 19:30 Livrare cină (fel principal și desert)

Ziua  3 – Duminică

08:30 – 09:00 Livrare mic dejun 
12:00 – Final Concurs
13:00 – Premiere
15:00 – Check-out

Premii

Locul 1

Sejur de 3 nopți în satul de vacanță Zaga Zaga (cazare cu mic dejun la bungalou sau casă plutitoare pentru 2 persoane). Orice interval dorit în funcție de disponibilitatea locației.

Locul 2

Sejur de 2 nopți în satul de vacanță Zaga Zaga (cazare cu mic dejun la bungalou sau casă plutitoare pentru 2 persoane). Interval de cazare în perioada duminică – joi (fără weekend) în funcție de disponibilitatea locației.

Locul 3

Sejur de 1 noapte în satul de vacanță Zaga Zaga (cazare cu mic dejun la bungalou sau casă plutitoare pentru 2 persoane). Interval de cazare în perioada duminică – joi (fără weekend) în funcție de disponibilitatea locației.

+ Premii cu „Bunătăți de la Zaga Zaga” pentru toți participanții.


Termeni și condiții CONCURS

REGULAMENT

 1. Se pescuiește cu 3 lansete / echipă, cu un singur cârlig. (ELIMINARE)
 2. Obligatoriu saltele de recepție TIP CADĂ, spray dezinfectant, minciog ecologic.
 3. Peștii se păstrează câte unul singur în sac indiferent de greutate (Avertisment)
 4. Concurenții sunt obligați să nu prezinte la cântar pești răniți sau morți. (DEPUNCTARE. SE ANULEAZA CEI MAI MARI 2 PEȘTI PRINȘI PÂNĂ ÎN ACEL MOMENT ȘI 50 KG. DACĂ FAPTA SE REPETĂ, ELIMINARE)
 5. Concurenții trebuie sa manevreze cu grijă crapii pe mal. (AVERTISMENT)
 6. Numărul minim de saci pe care trebuie să-l aiba o echipa este de 20. Sacii de păstrare trebuie să fie model mare. 
 7. Sunt obligatorii monturile care să permită eliberarea plumbului în caz de ruptură. (AVERTISMENT)
 8. Concurenții sunt obligați să anunțe potențialii vizitatori că nu au voie cu mașina în incinta locației ZagaZaga Sat. Se pot primi vizite la stand între orele 09:00 si 20:00, doar pe jos. (AVERTISMENT)
 9. Concurenții sunt obligați sa trateze competiția cu sportivitate, fără urlete, scandal, muzică sau alte manifestări huliganice. (AVERTISMENT)
 10. Este interzisă plantarea, folosirea oricărui tip de sonar sau a bărcii de nădit. (ELIMINARE)
 11. Concurenții sunt rugați să păstreze standul de pescuit curat, fâră chiștoace de țigări, coji de semințe sau gunoaie împrăștiate și sunt obligați să folosească coșurile de gunoi din dotarea unității de cazare. (AVERTISMENT)
 12. Toate activitățile legate de pescuit (nădit, lansat, drill,campare) se desfășoară în stand, fără a deranja vecinii de pescuit. (AVERTISMENT)
 13. Se va pescui doar pe direcția indicată de arbitri.
 14. Pe durata concursului, echipele pot face o singură schimbare. Schimbarea trebuie anunțată arbitrilor și consemnată în foaia de concurs.
 15. Nădirea grea este permisă doar pe timpul zilei, între orele 08:00 și 18:00. Nădirea grea înseamnă aruncarea în apă a oricărei nade cu diametrul mai mare de 30 mm sau folosirea rachetei de nădit, catapulta, spomb, praștie pentru bulgări. ÎN RESTUL PERIOADEI, SE POATE NĂDI DOAR CU COBRA DE MAXIM 30 MM. (AVERTISMENT)
 16. Se poate pescui și nădi cu orice mai puțin nadă vie. (ELIMINARE)
 17. Lanseta tip marker trebuie să conțină obligatoriu plută marker. (AVERTISMENT)
 18. Până la ora oficială de start a concursului, pescarii nu au voie să nădească sau să lanseze nimic în apă. (AVERTISMENT)
 19. Drillurile se fac numai din stand, în cazuri de forță majoră vecinii putându-și da acceptul la scoaterea peștelui în dreptul lor. În cazul în care nu sunt de acord și fac contestație, concurentul va primi AVERTISMENT.
 20. Orice încercare de fraudare a rezultatelor, a fișelor de arbitraj sau comportamentul necivilizat față de organizator sau brigadele de arbitrii, atrage ELIMINAREA directă din concurs.
 21. Nu este permis accesul mașinilor decât înainte de începerea concursului, timp de 1 oră, pentru descărcarea echipamentului și la finalul acestuia, atât timp cât va fi necesar. Deplasarea cu mașina în incinta locației, inclusiv în parcare este de maxim 5 km/oră. Șoferii sunt obligați să se deplaseze doar pe drumurile de autovehicule, fără să calce pe spațiul verde. Pe parcursul competiției mașinile sunt parcate în parcarea Zaga Zaga Sat. (AVERTISMENT 1 , ELIMINARE 2)
 22. Se pescuiește cu plumb fix, pierdut sau în line. Este permisă folosirea săculețului solubil.
 23. Se poate intra în apă până la șolduri pentru scoaterea peștelui la minciog și pentru punerea sacilor cu pești.
 24.  Este STRICT INTERZISĂ reținerea oricărui tip de pește din lacurile Zaga Zaga sau sacrificarea acestuia (ELIMINARE)
 25. Concurenții sunt obligați să cunoască și să respecte regulamentul intern al Zaga Zaga Sat.

ARBITRAJ

A. Se fac 2 cântăriri pe zi, dimineața începând cu ora 08:00 și seara începând cu ora 18:00.

B. La aceste cântăriri un vecin de stand este OBLIGAT să participe. Deținătorul capturii anterioare este anunțat să asiste la cântărirea acesteia, dacă dorește.
Cântăririle suplimentare, în afara programului acestora, se vor face la solicitarea echipei care a prins un pește mai mare de 10 kg (obligatoriu), un număr mai mare de 20 crapi sau la capturarea amurilor,(obligatoriu). Orice cântărire suplimentara cerută în timpul desfășurării cântarului oficial se face după terminarea acestuia din urmă.
Echipele sunt obligate să cântăreasca toți crapii prinși și introduși în sacii de păstrare. Nu este voie să se rețină peștele în sac decât până la cântarul oficial. Noaptea nu se fac cântăriri decât în cazuri speciale (pește peste 10 kg și 20 de crapi și amur).

C. Chiar și în timpul cântarelor oficiale, concurenții au dreptul să acorde prioritate activităților de pescuit, în defavoarea cântăririi crapilor.

D. Arbitrii sunt obligați sa aplice regulamentul, să SE AUTOSESIZEZE când este cazul și să noteze avertismentele în foaia de arbitraj.

E. Arbitrii au dreptul să verifice prin sondaj monturile echipelor participante în timpul concursului.

SANCȚIUNI

La cumulul de 2 avertismente de orice fel, echipa în cauză va fi descalificată. Decizia o va lua organizatorul concursului.

Încălcarea punctelor 1, 4, 10, 13, 20 atrage după sine ELIMINAREA DIRECTĂ din concurs.